Shera boleh katakan Jamu Sisfel ni tak berbaloi dengan harga! Kerana sebelum ini Shera pengamal jamu biasa yang di jual di kioks kioks jamu tu. Harganya baru sahaja dalam lingkungan RM30 – RM50 .Paling mahal pun Shera beli harganya RM 70 kalau tak silap.
Jamu yang Shera beli tu yang dalam botol… mudah dapat dan lebih kurang sama je dengan mana mana jenama di kedai jamu.

Kesannya bisalah beri tenaga dan cergas sikit badan bila amalkan jamu ni. Shera tak tahu kesan jangka masa panjang kerana Shera makan pun campur campur jenama dan kadang makan kadang tak.

Tetapi, setelah baru baru ini kecoh tentang “produk sampah” buatan Malaysia terutamanya produk kesihatan, terus Shera takut nak amalkan lagi. Kemudian Shera kaji, adakah benar semua produk kesihatan Malaysia ni sampah? Apa yang Shera dapati, tidak semua. Rupanya yang selama ini Shera makan jamu yang jual di kedai kioks jamu tu banyak yang tak mengikuti piawaian keselamatan! Dan bungkusan produk pun meragukan. Kenapalah selama initak mengesah nak ambil tahu. Jujurnya atas dasar “tak apalah jamu je kut apa yang bahaya?” Tetapi sebenarnya SANGAT BAHAYA andai kandungan di dalam jamu itu ada bahan bahan yang terlarang. Kita apa tahu kan. Sepatutnya segala jenis barangan kesihatan WAJIB melepasi syarat keselamatan. Walau pun bahan bahan itu selamat, seharusnya ada badan badan professional yang mengesahkan ianya selamat dimakan bebas bahan terlarang.

Al kisahnya sejak Shera join Sisfel ini barulah Shera terbuka mata dalam dunia jamu ini. Jamu Sisfel di proses di dalam makmal yang serba serbi canggih serta di kawal ketat oleh badan bertanggungjawab.Makmal dan kilang ini pula adalah bertarah GMP dan sah HALAL JAKIM.

Bahan yang di gunakan untuk menghasilkan produk Jamu Sisfel ini juga di periksa satu per satu ujian makmal sebelum di pasarkan. Sehinggakan, kapsul jernih berwarna putih itu juga mereka gunakan dari sumber tumbuh tumbuhan agar terjamin tahap HALAL nya. Ini kerana, kebanyakkan ubatan atau vitamin di luar sana yang menggunakan kapsul jernih adalah kebanyakkannya dari sumber gelatin. Iaitu ianya dari lemak haiwan. Persoalan di sini, lemak haiwan apakah yang di gunakan? Wallalhualam…

Oleh kerana pengasas Jamu Sisfel ini adalah Muslim, maka mereka sangat menitik beratkan soal halal dan haram ini. Maka Shera sangatlah berlapang hati untuk mengamalkan Jamu Sisfel ini tanpa rasa ragu ragu serta was was.

Tidak cukup dengan itu, bungkusan produk Jamu Sisfel ini juga sangat berkualiti tinggi. Salah satu produk di dalam Set Jamu Sisfel iaitu ;Kapsul Hormony di bungkus di dalam paten blister. Setiap kapsulnya tidak bercampur aduk seperti mana kebanyakkan jenis jamu di pasaran luar sana. Ini bagi terjamin tahap kebersihan dan kualiti. Manakala, satu lagi produk di dalam Set Jamu Sisfel iaitu ; TeaTox di bungkus dalam paten sachet individu. Sama juga tujuannya untuk menjamin kebersihan serta kualitinya.

Belum lagi Shera jumpa produk jamu yang sebegini kualiti. Maka sebab itu Shera katakan yang Set Jamu Sisfel ini harganya tak berbaloi sebab MURAH! Tidak setanding dengan tahap kualitinya. Jom kita tonton video video tentang cara pembuatan serta video ujian tahap kualiti Jamu Sisfel ini.

Ujian ini di lakukan di khalayak umum serta spontan. Ini bertujuan bagi meyakinkan yang produk Set Jamu Sisfel ini SELAMAT dan terjamin kualitinya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *